04 юли 2024, четвъртък

в.Марица: 700 нови жилища в Residential Park Plovdiv

С официална церемония в четвъртък, 27.06.2024г., бе даден старт на строителството на следващия етап от емблематичния за града комплекс Residential Park Plovdiv.

 

Припомняме, че това е първия по рода си комплекс от този тип, който успешно "извежда" автомобилите от междублоковите пространства, осигурявайки за тях огромен подземен паркинг. До него има достъп с асансоьр от всяка сграда и вход/изход откъм две различни улици, както и от основния градски булевард в близост.

 

Residential Park Plovdiv предоставя иновативни решения за бъдещето на градските жилища. Етап 2 беше планиран така, че да доразвие всички добри практики, използвани в реализацията на Етап 1. Строителството започва, след като вече сме продали повече от 190 апартамента на клиенти, повечето от които са собственици на имоти и в Етап 1. Това доверие от тяхна страна ще даде допълнителен стимул да изградим новата част без никакви компромиси с качеството и с максимално старание в посока задоволяване на редица съвременни специфични изисквания на купувачите на имоти ново строителство", коментира Иван Горанов, управляващ съдружник в Смарт Консултантс, партньор в реализацията на комплекса.

 

Общата РЗП на Етап 2 от комплекса е над 100 000 кв.м., като в тях са предвидени паркинг на две подземни нива, над 41% зелени площи спрямо цялата територия на комплекса, близо 2 500 кв.м. обслужваща зона, около 10 000 кв.м. търговски площи и офиси и почти 700 апартамента. Сградите са общо 11 и се планира да бъдат построени в срок от 3 години.

 

„В партньорство с популярни дизайнерски студия разработихме и допълнителна услуга за нашите клиенти, която им дава възможност лесно и бързо да завършат напълно своите жилища, избирайки между няколко пакета за обзавеждане и СМР съобразно типа жилище в комплекса. Днес ексклузивно имахме възможността да презентираме и изцяло завършен мострен апартамент с един от предлаганите пакети по време на специално организиран ДЕН НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ ЗА СОБСТВЕНИЦИ. Комплексът е отличен пример за хармония между околна среда и съвременна архитектура, комбинация от модерни удобства и устойчивост“, заяви Константин Бобчев, също управляващ съдружник в Смарт Консултантс.

 

Припомняме, че Residential park Plovdiv е най-мащабния строително - инвестиционен жилищен проект на Балканския полуостров и включва общо 60 бр. сгради,  които се реализират върху собствен на инвеститора терен с площ от почти 200 декара. Заедно с неговото изграждане се реализира и проект за пътна артерия в кв. „Тракия“ с дължина над 600 метра, която ще осигури лесен достъп на гражданите на Пловдив до парк „Лаута“ и ще разтовари трафика по съседните улици, а заедно с това ще съкрати разстоянието и времето за придвижване между източната и западната част на квартала.

 

Вижте цялата публикация тук

 

Обратно